ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.

Jos

 

 

Hoe mezelf te omschrijven? Ik zou een wetenschapper kunnen zijn ergens verscholen in een geheim ondergronds laboratorium. Of een muzikant misschien; eeuwige trouw aan zijn instrument, rusteloos opzoek naar een nieuwe melodie.


Een sporter dan, zou kunnen, maar niet de ganse tijd; een uurtje of twee per dag om het hoofd leeg te maken als ultieme vorm van ontspanning.


En neen, ik zal allicht nooit een uitbundig sociaal wezen worden; er is altijd wel een gedachte die gaat knagen, een verlammende schrik of gewoon wel iets beter te doen. So What? Grote emotie is niet aan mij besteed, of wacht, ik ben tenslotte menselijk, maar later, trager, als ik er eens kan over nadenken, en dan soms opschrijven op papier. Een gedicht.


Er bestaan veel religies, filosofieën, manieren om in het leven te staan; in allen schuilt waarheid, zin en onzin. Neem ze niet te serieus en kwets er geen andere mensen mee.


En toch; voor mezelf is er steeds een thema dat terugkeert, een mantra die galmt onder mijn huid; de zoektocht naar schoonheid, niet om haar te bezitten, om te ontdekken, appreciëren en dikwijls genieten, om dan weer los te laten. De hartepijn soms.


De perfecte vorm van een Fender Stratocaster, de rif van "Whole lotta love" spelen op een Gibson Les Paul, even de illusie: zo is het om Jimmy Page te zijn!Het meesterschap van Leonard Cohen, van Beethoven, Mozart. David Bowie die elke maand wist te vervellen als een kameleon. De misantropie van Bukowski, een spaghettiwestern, de perfecte zinnen van dichters en schrijvers die zeggen waar onze woorden te kort schieten.


De schoonheid ook van een gedachte; de relativiteitstheorie van Einstein, de quantummechanica van Richard Feynman, het onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Het genie van Newton, Galileo. Van Socrates en Plato, van Kant tot Nietsche en Levinas niet vergeten (het gelaat van een ander). Amor dei, amor sui, amor mundi...


En tenslotte het summum van schoonheid, de Mount Everest van verlangen; liefde in al haar vormen. De eeuwigdurende, met verstomming slaande verbazing als iemand om je blijkt te geven.

jo